Massages

Ontspanningsmassage

Bij deze massage gaat het om de ontspanning van de spieren. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van effleurages of te wel strijkingen over de huid met constante druk. De massage wordt uitgevoerd met een natuurlijke olie.

Wat gebeurt er tijdens de massage?

Tijdens een ontspanningsmassage volgt een directe fysieke response van het lichaam, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de stofwisseling wordt geactiveerd. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen gebracht en zullen afvalstoffen sneller worden afgevoerd, waarmee allerlei fysieke klachten kunnen worden verminderd of zelfs verholpen.

Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress, zoals spanningshoofdpijn, (chronische) vermoeidheid, slaapproblemen, stijve nek en rug worden verzacht. Je zult merken dat met een ontspannen lichaam de geest ook weer tot rust komt. De negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten wordt doorbroken.

Klassieke massage

Tijdens de klassieke massage werk je dieper in op de spieren. Ik maakt gebruik van petrissages ofwel knedingen. Dit is de effectiefste handgreep om spieren soepeler te maken en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels. De doorbloeding wordt op een intensere manier en een dieper niveau dan bij een effleurage gestimuleerd. Het weefsel en de zenuweinden worden op een aangename manier gestimuleerd. Tijdens de klassieke massage maak ik geen gebruik van olie. Je kunt de klassieke massage activerend afsluiten door middel van kloppingen op de spieren maar je kunt er ook voor kiezen dit af te sluiten met de ontspannende schuddingen.

Alleen dames, geen massages voor heren!