1e afspraak en algemene voorwaarden


Alleen dames, geen massages voor heren!

Kom je voor de eerste massage afspraak dan is het verzamelen van informatie over je medische voorgeschiedenis een extra onderdeel. Heb je bepaalde klachten of blessures maak dit dan aan mij kenbaar. Een goed duidelijk beeld van je gezondheid is essentieel voordat de massage kan plaatsvinden. Je zult er rekening mee moeten houden dat we hier 15 minuten extra tijd voor nodig hebben.

Ter voorbereiding van de massage

Voor: probeer er aan te denken dat je niet te gehaast binnen komt, vertraag je looppas en probeer 5 a 10 minuten de tijd te nemen om dieper en rustiger te ademen.

Ter voorbereiding vraag ik je, om uit hygiënisch oogpunt, te denken aan een goede persoonlijke verzorging.

Het beste kun je sieraden vooraf af doen ofwel thuis laten.

Indien je kleine, dichte wondjes hebt op je huid, kun je deze het best zelf even afdekken met een pleister en voorafgaand aan de behandeling de betreffende locatie(s) aan mij vermelden.

Verder hoef je geen eigen handdoek mee te nemen. Voor de dames is het handig iets mee te nemen om de haren mee vast te maken.

Na: rustig even de tijd nemen om bij te komen van de massage. Zorg er dus voor dat je hier tijd voor inplant. Ook dien je na de massage veel water te drinken zodat de los gemasseerde afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten.

 Niet masseren (contra-indicaties)

  • Als de massage pijn oplevert
  • Bij ernstige vermoeidheid
  • Bij hemofilie patiënten
  • Koorts/temperatuurverhoging
  • Acute blessure
  • Steenpuisten, kalk/schimmel nagels en besmettelijke huidziektes
  • Bij gebruik medicatie met gele sticker is het advies te overleggen met je arts
  • Zwangerschap (1e 3 maanden en de laatste maand)

Aansprakelijkheid

De praktijk is niet aansprakelijk voor de gevolgen die voortvloeien uit het behandelen van cliënten die verzuimen om symptomen, blessures of aandoeningen te noemen, die eigenlijk een behandeling van een arts vereisen. Neem bij twijfel of je wel of niet een massage mag ondergaan contact op met je huisarts/therapeut. Het is ook niet de bedoeling om de massage in plaats te stellen van een behandeling die je bij een behandelend arts of therapeut volgt. De massages zijn op eigen risico van de cliënt.